Čtvrtá Stargate představí novou podobu brány!

Tvůrce a producent Hvězdné brány Brad Wright prozradil, co má v plánu, pokud jeho scénář pro nový seriál dostane zelenou!

S jistotou lze prohlásit, že i v možném pokračování Stargate bude mít brána svůj jedinečný vzhled, stejně jako tomu bylo v předchozích seriálech.

Brána je ikonickým prvkem všech seriálů - ať už jde o klasickou šedooranžovou v Mléčné dráze, modrou na Atlantidě, či steampunkovou na Destiny. Není tedy překvapením, že plány na čtvrtý Wrightův seriál z tohoto universa zahrnují nový model hvězdné brány, přestože se má seriál odehrávat na Zemi.    

Wright se o tuto myšlenku podělil během výročního livestreamu Stargate Legacy na The Companion.

"Ve scénáři, který jsem napsal... když mě před pár lety MGM oslovila, abych vytvořil scénář pilotu nového seriálu... jsem měl úplně novou hvězdnou bránu kompletně postavenou lidmi," řekl Wright. "Točila se jako šílená a chevrony se rychle zadávaly, aby vytvořily červí díru. Říkal jsem si, že po 25 letech je už čas, abychom ten proces urychlili, nemyslíte? Je to opravdu super, minimálně ve scénáři."

Každý ze seriálů (SG1, SGA, SGU) prezentoval jinou hvězdnou bránu, postavou Antiky v různých časových obdobích jejich historie. Nový seriál zasazený podle plánu do současnosti by se tak odehrával desítky let od prvního spuštění Programu hvězdné brány. Dává tedy smysl, že se samotné SGC díky nabytým vědomostem o fungování brány postaralo o další evoluci podoby hvězdné brány založené na antických principech. 

Nový styl brány by taky otevřel cestu k dalším příběhům, pokud by třeba brána nefungovala stejně. 

Tvůrce Stargate SG-1, Stargate Atlantis a Stargate Universe již dříve potvrdil, že v jeho čtvrtém seriálu bude hvězdná brána odhalena veřejnosti. V pilotu se mohou fanoušci těšit na oblíbené postavy jako Dr. Daniel Jackson, plukovník Cameron Mitchell a již povýšená generál Samantha Carterová. 

Brad Wright dokončil pilot již v roce 2020, ale než dostal šanci svou práci představit studiu, veškerý filmový a televizní průmysl uzavřel Covid. V mezičase podnikl nějaké úpravy, ale nakonec MGM odstavila Stargate na vedlejší kolej a pustila se do vyjednávání s Amazonem o možném prodeji společnosti. Dohoda byla oznámena v květnu 2021 a oficiálně uzavřena letos v březnu.

Přes letošní potvrzení koupě MGM Amazonem to vypadá, že Wright čeká na jakékoliv novinky týkající se budoucích úmyslů společnosti se značkou Stargate spolu s námi. Teď v červenci dokonce velmi pesimisticky pronesl, že "jeho scénář pravděpodobně nikdy nespatří světlo světa".


Nicméně, na Twitteru zněl mnohem optimističtěji: 

"Šťastné 25. výročí Hvězdné bráně! Díky všem, kteří žádají MGM a Amazon, aby přivedli Stargate zpět. Jsem si jistý, že s takovými úžasnými fanoušky to přijde!"

Nezbývá než jen doufat, že to bude pokračování ve vesmíru, který Brad Wright pomohl vytvořit. 

Zde se můžete podívat na hodinový livestream s Bradem Wrightem a Richardem Deanem Andersonem:

Zdroj: Gateworld

Komentáře

Okomentovat

Líbil se ti článek? Zanech nám komentář!